Youngpwr

Interview: Founder Lets get social by lot

 3 minuten lezen

Wie ben je?

Mijn naam is Charlotte Wallaart en ik ben 20 jaar. Ik heb de allround styling opleiding gedaan bij Danie Bles in Amsterdam en heb nu mijn HBO Social Media afgerond. Ik ben bezig met het afronden van mijn HBO Online Marketing.

Welk bedrijf heb jij opgericht?

Mijn bedrijf heet “Lets get social by Lot”, het is een bedrijf dat creëert, fascineert en onderhoudt in de social mediawereld. Je kunt mij inhuren voor posts maken en publiceren op je eigen social mediakanalen maar ik kan je ook helpen met het opzetten van social mediacampagnes. Maar mocht je in je bedrijf meer last hebben van dat je look en feel voor je gevoel niet klopt, kan ik je daar ook bij helpen.

Heeft het veel tijd en geld gekost om te starten?

Het opstarten zelf heeft niet zoveel tijd gekost. Ik wist wat ik wilde en ging ervoor. Als je je inschrijft bij de KVK kost dit je 50 euro en daarna kun je het zo gek maken als je wilt qua kosten. Maar je bent sowieso 50 euro kwijt. En de kosten voor een domeinnaam, maar dat zijn jaarlijkse kosten.

Wanneer was voor jou het moment dat je het besluit durfde te nemen om te gaan ondernemen?

Ik kom uit een ondernemersfamilie en ik moet zeggen dat ik de vrijheid die zij allemaal hebben altijd het lekkerst aan ondernemen heb gevonden. En dan bedoel ik niet veel vrije dagen want die tijd is op dit moment wel echt voorbij, haha! Maar de vrijheid in wat je doet en waar je heen wilt met het bedrijf. Ik mag en kan alles bepalen. Dus toen mijn ouders vroegen wat ik wilde doen na het behalen van mijn diploma op de Style School, hoefde ik daar niet twee keer over na te denken...
...Mijn doel was een eigen bedrijf in social media en online marketing met een ‘vleugje’ fashion eroverheen. Ik wilde nog wel graag papieren halen op het gebied van social media en online marketing dus dat was mijn andere doel voor afgelopen jaar.

Wat is jouw grootste investering geweest tot nu toe?

Ik heb veel geld geïnvesteerd in de look en feel van mijn bedrijf. Mijn website moest er precies zo uitzien als ik het voor ogen had. Tot in de kleinste details, alles moest kloppen. En dat is wel echt mijn grootste investering geweest. Maar nu het staat, kan ik niet trotser zijn en was het mij elke euro waard!

Heb je naar jouw mening veel geld verdiend met de onderneming?

Veel geld verdiend heeft in elke branche een andere betekenis. Maar ik vind dat ik het met niet eens een maand live echt al wel heel goed doe.

Als je het opnieuw zou doen, wat zou je dan anders doen?

Heel eerlijk? Helemaal niks.

Waar ben jij het meest trots op tot nu toe?

Hoeveel klanten ik nu al heb. Daar ben ik wel echt heel trots op.

Wat is jouw ”hairy goal”, wat wil jij bereiken op de top van het bedrijf?

Ik zou ooit wel personeel willen en klanten door heel Nederland.

Wat zou je elke jonge ondernemer willen meegeven als tip?

Als jij ook het gevoel hebt dat je moet ondernemen omdat dat meer je ding is of omdat je een briljant idee hebt. Doe het gewoon. En als je valt, sta dan weer op of stop ermee maar probeer het wel. Het zou zonde zijn als je tientallen jaren wacht, terwijl het ook gewoon morgen nog kan.

Wat en welke eigenschappen zijn onmisbaar als ondernemer?

Doorzettingsvermogen, dromen en creativiteit.

Hoe ga je om met de werkdruk als jonge ondernemer? Kan je het ondernemen nog goed combineren met je studie?

Ik doe een avondstudie. Dus overdag heb ik de tijd dingen te regelen voor mijn bedrijf en om de twee weken op de maandag avond moet ik naar school. Dus voor mij is het heel makkelijk te combineren. Het is alleen wel zwaar en vaak liggen mijn prioriteiten bij mijn bedrijf in plaats van bij school.

Zou je jongeren adviseren om vroeg te beginnen met ondernemen? Zo ja, waarom?

Ja, als het je niet bevalt kan je altijd nog voor iemand voor de rest van je leven blijven werken.

Heb je veel hulp gehad van ervaren ondernemers bij het starten van je bedrijf?

Ja, vooral het hemd van het lijf gevraagd met allemaal dingen die je eigenlijk niet wilt weten of aan wilt denken maar wel heel belangrijk zijn, zoals de belastingaangifte die elke 3 maanden moet gebeuren.

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr

Gerelateerde artikelen

Interview: BOOST - make it social
Wij interviewen sabel Meijll, Juliëtte Spaaij, Isa Woutersen en Julia van den Hoogen over hun bedrijf BOOTS.
Suzan Schouten
Hoe start ik een eigen bedrijf?
Wil jij een eigen bedrijf starten? Dit stappenplan helpt je daarbij!
Roos van Duin
Wat kost mijn eigen bedrijf?
Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar welke kosten moet je echt maken.
Roos van Duin