Youngpwr

Interview: BOOST - make it social

 3 minuten lezen

Wie zijn jullie en welk bedrijf hebben jullie?

Wij zijn Isabel Meijll, Juliëtte Spaaij, Isa Woutersen en Julia van den Hoogen. Wij studeren Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam, richting Ondernemerschap. Wij werken allen parttime in de horeca. Daarnaast doen Julia, Juliëtte en Isa als ZZP'er nog verschillende klussen.
Wij hebben BOOST - Make It Social opgericht in 2020. BOOST is opgericht door vier bijna afgestudeerde studenten die allen hun eigen expertise hebben in de contentcreatiebranche.

Wanneer was voor jullie het moment dat jullie durfden te gaan ondernemen?

Onze opleiding biedt ons de kans om een eigen bedrijfje op te richten en daarmee opdrachten binnen te halen. Daarnaast krijgen we de juiste begeleiding, waardoor wij het beste uit onze onderneming kunnen halen. Wij zijn jong, ambitieus en we hebben de parate kennis om opdrachten tot een succes te brengen.

Wat is jullie grootste investering geweest tot nu toe? Waar kun je het beste geld in investeren?

Omdat we het bedrijfje vanuit een opdracht voor school hebben opgestart, hadden wij nauwelijks startkosten. Wel hebben we bijvoorbeeld visitekaartjes en flyers laten drukken.
We hebben ook het geluk dat we veel apparatuur van school kunnen huren. Als dit niet mogelijk zou zijn, zouden wij als eerste investeren in goede apparatuur. Zonder goede apparatuur zijn klanten niet tevreden en het is één van onze kernmissies om goede kwaliteit te leveren.

Waar zijn jullie het meest trots op?

Wij zijn trots op wat we bereikt hebben binnen zo'n korte tijd. Ons bedrijf begint langzaamaan echt een succes te worden. Er komen steeds meer potentiële klanten en geïnteresseerden bij, waaronder twee grote retailbedrijven. Dat hadden wij van tevoren nooit durven dromen!

Hoe gaan jullie om met de werkdruk als jonge ondernemer? Kunnen jullie het goed combineren met studie?

Soms is het lastig, want je hebt naast je studie, sociale leven en bijbaan een extra fulltime job erbij. We maken serieuze content voor serieuze bedrijven en daar gaat nou eenmaal veel tijd inzitten. Gelukkig doen wij het alle vier heel graag. Wanneer de opdrachtgever tevreden is, tovert dat ook een lach op ons gezicht.

Zouden jullie jongeren adviseren om vroeg te beginnen met ondernemen?

Zeker, omdat je er zo gaandeweg achter kunt komen of het iets voor jou is. Als dit niet zo is, heb je nog alle tijd om “gewoon” als fulltimer te gaan werken. Daarnaast sta je er als zelfstandig ondernemer (bijna) alleen voor: jij bent verantwoordelijk voor het gemaakte werk of de geleverde dienst en voor je maandelijkse inkomen.

Hebben jullie veel hulp gehad van ervaren ondernemers bij het starten van je bedrijf?

Wij hebben onderzoek gedaan naar andere contentcreatiebureaus: welke prijzen hanteren zij en wat is hun werkwijze? Met die kennis zijn wij ons bedrijf gestart. Ook hebben wij ervaren ondernemers geïnterviewd en hebben we hun antwoorden meegenomen in ons bedrijf.

Welke eigenschappen zijn onmisbaar als ondernemer?

Je moet ondernemend en doelgericht zijn. Ook moet je risico's durven nemen en niet op je mondje gevallen zijn.

Wat zou je elke jonge ondernemer willen meegeven als tip?

Wees op alles voorbereid en pak het goed aan. Daarnaast is het belangrijk om alles ''zwart op wit'' te hebben zodat er geen misverstanden kunnen ontstaan tussen jou als ondernemer en de opdrachtgever.

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr

Gerelateerde artikelen

Hoe start ik een eigen bedrijf?
Wil jij een eigen bedrijf starten? Dit stappenplan helpt je daarbij!
Roos van Duin
Wat kost mijn eigen bedrijf?
Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar welke kosten moet je echt maken.
Roos van Duin