Youngpwr

Interview: Meer klanten vinden via LinkedIn

 2 minuten lezen

LinkedIn ondernemer Wietske vertelt over haar onderneming en geeft jou tips over starten!

Wie ben je?

“Ik ben Wietske van Ierssel en ik heb na de middelbare school de HBO Studie Human Resource Management gedaan. 8 jaar geleden heb ik nog een post HBO Social Media gedaan. En verder leer ik elke dag nog door heel veel boeken te lezen, met mensen te praten, cursussen te volgen en podcasts te luisteren.”

Welk bedrijf heb jij opgericht? Wat is jouw rol?

“Ik heb 8 jaar geleden 7Fans opgericht. Vanuit dit bedrijf help ik ondernemers en zzp'ers om beter zichtbaar te zijn en meer klanten te vinden via LinkedIn. En met mijn zakenpartner heb ik nog het label Connected, vanuit hier geef ik Incompany trainingen bij grote organisaties.”

Heb je iets aan jouw opleiding (gehad) als je kijkt naar wat je nu doet?

“Ja, je hebt altijd iets aan je opleiding, geen enkele studie is zonde. Als mens leer je hier altijd weer iets van. Je kan altijd weer bepaalde zaken en onderwerpen combineren.”

Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

“Ik heb een behoorlijk vrije geest. Dan is het soms lastig om in een grote organisatie te werken met heel veel regels en procedures :-)”

Wanneer durfde je de stap te zetten om zelf te gaan ondernemen?

“Na mijn eerste zwangerschap kwam ik terug in mijn functie maar kreeg ik te horen dat er een reorganisatie aan kwam, waaronder mijn functie.”

Hoeveel geld en tijd heeft het gekost om te starten?

“Heeeel veel tijd, en dat kost het nu soms ook nog steeds. En heel veel veerkracht en doorzettingsvermogen. Qua geld viel dat voor mij mee. Ik heb eigenlijk alleen maar een hele goede laptop nodig. Maar als je alle investeringen op persoonlijke ontwikkeling mee telt dan loopt dat wel makkelijk op richting de 10.000 euro.”

Wat heb je geleerd? Wat zou je anders doen nu je erop terugkijkt?

“Te veel om op te noemen. Belangrijkste les: just do it! Achteraf gezien had ik vanaf dag 1 mijn positionering als LinkedIn Trainer beter en steviger neer moeten zetten.”

Welke tip zou je elke YoungPWR willen meegeven die nog (te) onzeker is om te starten met ondernemen?

“Ga gewoon beginnen, maak van je grote droom kleine stapjes, zodat het makkelijker wordt om het pad te bewandelen! En misschien zit niet de hele wereld op jou te wachten, maar er staan altijd mensen om jouw kennis, kunde en vaardigheden te springen. Richt je op die groep!”

Wat is het beste LinkedIn geheim?

“Communiceer. Ja echt, ga het gesprek aan met mensen op LinkedIn. Je connecties, de mensen die jouw bericht hebben geliked, met die ene schrijver van die sympathieke post.”

Yasha TanRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

Hoe start ik een eigen bedrijf?
Wil jij een eigen bedrijf starten? Dit stappenplan helpt je daarbij!
Roos van Duin
Wat kost mijn eigen bedrijf?
Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar welke kosten moet je echt maken.
Roos van Duin