Youngpwr

Interview: Founder Studentikoos

 3 minuten lezen

Wie ben je ?

Ik ben Moos, 16 jaar oud en ik zit nu op het Leeuwenhorst College in 5 VWO.

Waarvoor kunnen opdrachtgevers jou inhuren?

Mijn bedrijf heet Studentikoos en is ingericht op het leveren van vele marketingdiensten zoals 'Social Media advertising', simpele coderingen, content creation en nog veel meer. Opdrachtgevers kunnen mijn bedrijf voor allerlei marketingtaken inhuren. Het staat al in de naam, al het werk bij Studentikoos wordt geleverd door studenten/scholieren en zo kan het tarief een stuk lager zijn dan bij normale marketing bedrijven. Zelf ben ik erg enthousiast over werk in marketing en probeer ik zoveel mogelijk te leren via praktijk en theorie. Een voorbeeld van een marketing taak die ik heb uitgevoerd is het runnen van de Sociale Media van lokale bedrijven en via de juiste 'advertising' manier deze bedrijven te laten groeien.

Hoe ben je op dit idee gekomen?

Economie was altijd al mijn makkelijkste vak op school en ik weet ook al een aantal jaar dat mijn toekomst hierin ligt. Of het nou gaat over het optimaliseren van de Sociale Media, het versturen van nieuwsbrieven en het maken van nieuwe marketingcampagnes voor bedrijven, ik vind dit allemaal erg leuk! Toen ik een aantal maanden geleden een paar marketing opdrachten via Youngpwr had aangenomen en succesvol uitgevoerd, heb ik de inspiratie gekregen om mijn eigen kennis uit te breiden door een bedrijfje te starten in de praktijk.

Heb je geld moeten investeren om dit te gaan doen?

Voor het starten van het marketingwerk heb ik een kleine investering moeten doen, dit vooral in het opleiden van mezelf en in de basis leggen van mijn eigen onderneming.

Hoe lang doe je dit werk al?

Dit werk doe ik nu al ongeveer een half jaar.

Wat vind je er leuk aan?

Het leuke aan werken in de marketing is de creatieve vrijheid die de verschillende ondernemers vereisen, dit zorgt altijd weer voor divers werk.

Hoe vind je nieuwe opdrachtgevers (klanten)?

Nieuwe opdrachtgevers vind ik via het bereik van Social Media, persoonlijke contacten en via Youngpwr.

Verdient het goed?

Aan het begin probeer ik een laag tarief aan te houden om te laten zien dat ik het werk aan kan en omdat ik het ook grotendeels voor de ervaring en leerweg doe. Na een tijdje geef ik een bepaald tarief aan en levert het werk ook nog een leuk zakcentje op.

Wat is het grappigst wat je hebt meegemaakt in dit werk?

Wat erg leuk is aan het werken met erg veel verschillende bedrijven, is dat je deze bedrijven vaak erg goed leert kennen. Het grappige hieraan is dat de ondernemingen mij ook vaak iets van hun onderneming aanbieden, dit is soms een leuk etentje bij een restaurant of soms zelfs een paar minuten in een cryomachine.

Waarvoor heb jij hulp/advies gevraagd om dit te gaan starten?

Ik heb vooral hulp gevraagd in het juridische aspect van het starten van een onderneming, dit is iets wat ik gelijk goed wilde doen en hierdoor vond ik het een goed idee om hulp te vragen aan een 'expert'.

Heb je nog tips voor jongeren?

De belangrijkste tip die ik je kan geven is dat je moet doen wat je zelf leuk vindt, wanneer je passie hebt voor je werk, is werk eigenlijk geen werk meer.

Wat zou je alle senior ondernemers of managers mee willen geven als advies/tip?

Geef jonge mensen en studenten de kans om zich te bewijzen. Helemaal in de tijd van de constant veranderende technologie, kunnen studenten vaak erg gespecialiseerd zijn in een bepaald vak en kunnen studenten een echte vernieuwende bijdrage brengen binnen jouw onderneming!

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr

Gerelateerde artikelen

Hoe start ik een eigen bedrijf?
Wil jij een eigen bedrijf starten? Dit stappenplan helpt je daarbij!
Roos van Duin
Wat kost mijn eigen bedrijf?
Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar welke kosten moet je echt maken.
Roos van Duin