Youngpwr

Interview: Jonge ondernemer Nik over zijn eventbedrijf

 2 minuten lezen

Nik (22) is al een aantal jaar ZZP'er in de theater en evenementen branche en heeft met twee collega's ILIVE solutions opgericht.

Wie ben je?

“Mijn naam is Nik van Beelen, ik ben 22 jaar oud en ik woon in Noordwijk. Ik studeer Technische productie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten Academie voor Theater en Dans.”

Welk bedrijf heb jij opgericht? Wat is jouw rol?

“Ik ben sinds een aantal jaar ZZP’er in de theater en evenementen sector, en sinds eind 2020 heb ik samen met twee collega’s ILIVE solutions opgericht. Binnen dit bedrijf ben ik de technisch producent en de video specialist.”

Heb je iets aan jouw opleiding (gehad) als je kijkt naar wat je nu doet?

“Ik denk dat iedere opleiding waardevol is. Misschien niet altijd direct, maar uit alles kun je iets mee nemen. Mijn opleiding heeft me een aantal handvatten gegeven waaruit ik mij heb door ontwikkeld tot Technisch Producent voor zowel theater en evenementen, als de TV wereld.”

Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

“Ik heb gekozen voor het ondernemerschap omdat ik van nature een drive heb om mezelf te blijven ontwikkelen. Bij de meeste baantjes die ik had, had ik het gevoel dat deze mij eerder tegen hielden dan vooruit brachten in mijn ontwikkeling.”

Hoeveel geld en tijd heeft het gekost om te starten?

“In het begin is ondernemen vaak niet makkelijk. Ik had het geluk dat ik nog studeerde en daardoor iedere maand mijn studie financiering kon gebruiken om mijn vaste lasten te betalen. Hierdoor kon ik al mijn geld dat ik verder nog verdiende gebruiken om mij en mijn onderneming verder te helpen.”

Hoe heb jij de eerste klanten binnen gehaald?

“Mijn eerste opdrachtgevers waren vooral veel bekenden die bijvoorbeeld een kleine voorstelling wilde organiseren maar vast liepen op het technische gedeelte van het project. Doordat ik op sociale media gedeeld had dat ik daar een bedrijf in begonnen was, begonnen mensen mij steeds vaker te bellen voor opdrachten.”

Ben je tevreden met wat je tot nu toe verdient, kun je ervan leven?

“Op dit moment is het erg lastig vanwege corona. Alle opdrachten die er nog zijn moeten voor het minimale bedrag.”

Wat heb je geleerd? Wat zou je anders doen nu je erop terugkijkt?

“Beter nadenken over welke klussen ik wel en niet aangenomen heb. Soms is het beter om een klus te doen waar je minder op verdient maar waar je heel veel leert, dan dat je heel veel geld verdient met iets wat je al kunt.”

Yasha TanRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

Hoe start ik een eigen bedrijf?
Wil jij een eigen bedrijf starten? Dit stappenplan helpt je daarbij!
Roos van Duin
Wat kost mijn eigen bedrijf?
Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar welke kosten moet je echt maken.
Roos van Duin