Youngpwr

Interview: CEO Crowdz, Daan van Hulsen (21)

 3 minuten lezen

Wie ben je ?

Mijn naam is Daan van Hulsen, ik ben 20 jaar oud en ik zit in mijn derde jaar van Business Administration aan de Universiteit van Amsterdam. Hier rond ik dit jaar mijn bachelor af met de specialisatie Finance.

Welk bedrijf heb jij opgericht? Wat is jouw rol?

Samen met drie anderen ben ik Crowdz begonnen waar ik nu de rol van CEO heb. Crowdz helpt winkels, sportscholen en andere bedrijven om meer klanten te krijgen en te behouden. Dit doen we door het verzamelen van data van klanten via slimme technieken. Op basis van deze data kunnen bedrijven hun marketingtechnieken zo efficient mogelijk aanpassen en wordt de locatie beter ingericht zodat klanten een goede ervaring hebben.

Wanneer was voor jou het moment dat je het besluit durfde te nemen om te gaan ondernemen?

Ik dacht al een tijd na over een eigen bedrijf. Het ging uiteindelijk vanzelf, omdat dit bedrijf is opgezet tijdens een studieproject over ondernemen. Het ging zo goed dat we er nu officieel mee doorgaan!

Wat vind je het leukst aan ondernemen?

Dat je letterlijk voor jezelf werkt. Als jij niet hard werkt zal er niks gebeuren. En als het goed gaat profiteer jij er als eerste van.

Heb je naar jullie mening al veel geld verdiend met de onderneming?

Wij hebben nu nog niets verdiend met het bedrijf. We hebben wel een aantal geïnteresseerde klanten die voor een leuke opbrengst kunnen zorgen.

Heeft het veel tijd en geld gekost om te starten?

Natuurlijk moet je rekening houden met investeringen die je moet doen, maar dat valt reuze mee! Het heeft vooral veel tijd gekost, omdat wij een vrij technisch product hebben en bedrijven onze klanten zijn.

Wat maakt jullie bedrijf onderscheidend en hoe zorg je ervoor dat dat zo blijft?

Wij gebruiken Wifi-tracking om bedrijven te helpen klanten te werven en behouden. Deze techniek wordt al wel gebruikt in andere markten, maar wij zijn de eerste in de fitnessindustrie die dit doen. Wij blijven innoveren en nieuwe producten ontwikkelen, waardoor we onze concurrenten voorblijven.

Waar ben jij het meest trots op tot nu toe?

De potentiële klanten die we nu hebben en het hele leerproces waar we doorheen zijn gelopen (en waar we nog steeds mee bezig zijn).

Wat is jullie ''hairy goal'', wat willen jullie bereiken op de top van het bedrijf?

Natuurlijk willen wij de grootste in de markt zijn en een naam hebben die iedereen kent. Maar ook het helpen van jonge ondernemers en startups lijkt ons een mooi doel.

Wie is jouw voorbeeld?

Dat zijn er heel veel, maar ik denk dat Peter Thiel er uitspringt. Hij heeft een hele mooie kijk op jonge ondernemingen. Maar er zijn nog veel meer voorbeelden van mensen die fantastische kennis hebben over ondernemen en investeren.

Welke eigenschappen zijn onmisbaar als ondernemer?

Iemand moet doorzettingsvermogen hebben, de lat hoog willen leggen en een tikkeltje eigenwijs zijn. Je moet sterk in je schoenen staan, maar ook luisteren naar de feedback die je krijgt. Niet alles wat je doet is goed, maar ook niet alles wat mensen zeggen is waar.

Kan je het ondernemen nog goed combineren met je studie?

We moeten nog kijken of het makkelijk te combineren is, maar aangezien wij allemaal studenten zijn zal het vast wel lukken. Wij kunnen relatief makkelijk onze uren inplannen. Het zal zeker hard werken worden, maar daar is niks mis mee.

Hoe kunnen bedrijven jullie inhuren?

Via Youngpwr of rechtstreeks via onze website, track-crowdz.nl. Eerst hebben wij een introductiegesprek om ons concept uit te leggen. Daarna zullen we een vervolgafspraak plannen om de details door te nemen en uiteindelijk beginnen we met een Proof of Concept.

Wat zou je elke Youngpwr willen meegeven als tip?

Werk je ideeën goed uit, blijf positief en zet door. Het is een cliché, maar ondernemen gaat echt met vallen en opstaan. Soms heb je nergens zin meer in en de andere keer wil je van de daken schreeuwen dat het zo goed gaat.

Wat zou je alle senior ondernemers of managers mee willen geven als advies/tip?

Luister en leer van jonge ondernemers. Het zijn slimme mensen en ze kunnen je bij veel dingen helpen. Ook is het belangrijk dat jullie ze wat meegeven en kansen bieden.

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr

Gerelateerde artikelen

Hoe start ik een eigen bedrijf?
Wil jij een eigen bedrijf starten? Dit stappenplan helpt je daarbij!
Roos van Duin
Wat kost mijn eigen bedrijf?
Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar welke kosten moet je echt maken.
Roos van Duin