Youngpwr

Interview: "Wij zorgen dat de livestream echt een beleving wordt."

 2 minuten lezen

Wie ben je?

“Ik ben Aron Homan, 21 jaar oud en ik studeer Creative Business aan de Hogeschool Inholland Haarlem.”

Welk bedrijf heb jij opgericht? Wat is jouw rol?

“Ik heb samen met Rintje en Nik het bedrijf ILIVE solutions opgericht. Wij zorgen voor complete livestreams van een event, concert, presentatie of musical. Tijdens de voorbereidingen van een livestream zorg ik voor de vooraf opgenomen stukken, de animaties, de graphics en de positionering van de camera’s. Tijdens de livestream ben ik de regisseur. Ik bepaal welk beeld er uitgezonden wordt en wat de camera-operators filmen. Samen met Nik en Rintje zorgen wij ervoor dat de livestream echt een beleving wordt.”

Heb je iets aan jouw opleiding (gehad) als je kijkt naar wat je nu doet?

“Absoluut! Tijdens mijn opleiding heb ik geleerd hoe ik concepten moet ontwikkelen van idee tot uitvoering en hoe ik een financieel plan moet uitwerken.”

Waarom heb je gekozen voor het ondernemerschap?

“Rintje, Nik en ik kwamen erachter dat er heel veel vraag is naar livestreams, zeker nu tijdens COVID. Daarnaast zit het ondernemerschap in de familie, mijn ouders hebben alle twee een eigen bedrijf. Dus voor mij was het eigenlijk heel logisch om zelf ook te gaan ondernemen.”

Wanneer durfde je de stap te zetten om zelf te gaan ondernemen?

“We zijn begonnen in november, toen hadden we een aantal projecten. Sinds begin januari zijn we officieel ingeschreven bij de KvK. Eerst ging alles nog via de bedrijven van Rintje en Nik.”

Hoeveel geld en tijd heeft het gekost om te starten?

“Er is vooral heel veel tijd ingegaan en een aantal kleine investeringen, geen grote bedragen.”

Hoe heb jij de eerste klanten binnen gehaald?

“Dit ging eigenlijk heel snel. Op mijn oude middelbare school zouden de theaterexamens plaatsvinden, deze zijn normaal gesproken met publiek, maar dit mocht niet meer. Zij hadden al vernomen dat wij een bedrijf hadden die livestreams regelt. Zo hebben wij het examen gestreamd, zodat de familie en vrienden thuis toch het examen konden bekijken.”

Ben je tevreden met wat je tot nu toe verdient, kun je ervan leven?

“We zijn zeer tevreden met de hoeveelheid projecten die we krijgen, maar we kunnen er zeker nog niet van leven. Daarnaast studeren we alle drie nog, dus er is gewoon niet heel veel tijd om aan projecten te werken.”

Wat heb je geleerd? Wat zou je anders doen nu je erop terugkijkt?

“Ik heb geleerd hoeveel er bij het ondernemen komt kijken. Ik wist dit wel vanuit mijn ouders, maar als je het dan ervaart, is het toch meer. Wij kijken elke project terug om de verbeterpunten eruit te halen, zo weten wij voor een volgende productie waar we beter op moeten letten.”

Welke tip zou je elke YoungPWR willen meegeven die nog (te) onzeker is om te starten met ondernemen?

“Volg je hart, ga iets doen waar jij gelukkig van wordt en begin klein. Ga er niet vanuit dat je meteen miljoenen gaat verdienen, blijf realistisch. Als laatste, zoek die verbeterpunten. Zorg ervoor dat je constant meegroeit met jouw product en de markt.”

Yasha TanRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

Hoe start ik een eigen bedrijf?
Wil jij een eigen bedrijf starten? Dit stappenplan helpt je daarbij!
Roos van Duin
Wat kost mijn eigen bedrijf?
Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Maar welke kosten moet je echt maken.
Roos van Duin