Youngpwr

Zo doe jij goedkoper boodschappen

 2 minuten lezen

Wil je graag geld overhouden om leuke dingen te doen, maar vind je goedkoop boodschappen doen lastig? Geen zorgen! Met wat handige trucs en een doordachte aanpak kun je veel besparen op boodschappen. Hier zijn enkele tips om voordelig boodschappen te doen.

Tip 1: Slimme winkelkeuze

Je hoeft niet altijd naar de grootste supermarkt te gaan. Lokale markten, een andere supermarkt en groothandels bieden vaak producten tegen lagere prijzen dan de bekende supermarktketens.

Tip 2: Probeer B-merken

Overweeg eens om de huismerken en goedkopere alternatieven te proberen. Vaak zijn deze kwalitatief net zo goed, maar kosten ze veel minder dan de bekende merken.

Tip 3: Koop groot in

Bespaar op de lange termijn door lang houdbare producten in grote hoeveelheden in te kopen (zeker als deze in de aanbieding zijn). Rijst, pasta, voedingswaren uit blik en andere houdbare items zijn vaak goedkoper als je grotere hoeveelheden koopt.

Tip 4: Kortingsacties en spaarprogramma's

Maak gebruik van kortingsacties, spaarprogramma's en loyaliteitskaarten van supermarkten. Tegenwoordig hebben veel supermarkten een app, waarmee je ook persoonlijke kortingen kunt krijgen. Hiermee kun je profiteren van speciale aanbiedingen en extra kortingen op je favoriete producten. Dus koop niet alles in 1 winkel, maar check waar jouw producten het voordeligst zijn.

Tip 5: Seizoensgebonden inkopen

Kies voor groenten en fruit van het seizoen. Deze zijn niet alleen verser, maar ook goedkoper omdat ze dan lokaal beschikbaar zijn.

Tip 6: Plan je maaltijden

Maak een weekmenu en koop alleen wat je nodig hebt. Zo kan je bijvoorbeeld ook meerdere dagen koken en dit invriezen. Dit voorkomt impulsaankopen en minimaliseert voedselverspilling.

Met deze tips zul je zien dat goedkoop boodschappen doen helemaal niet moeilijk hoeft te zijn. Met wat slimme keuzes houd je geld over voor andere leuke activiteiten.

Nadine KuijlRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

Zo plan je een goedkope vakantie
Met deze tips geniet je van een onvergetelijke reis zonder veel geld aan uit te geven.
Suzanne Kruijff
4 tips om zoveel mogelijk geld te sparen.
Vind jij sparen lastig? Lees dan nu onze 4 tips om effectief te sparen.
Britt van der Jagt
Hulp bij gelzaken
Humanitas helpt iedereen 18+ gratis aan meer kennis en overzicht in geldzaken
Elise Bader
SchuldHulpMaatje: hulp bij geldzorgen
Maak jij je wel eens zorgen om geld? Dat is helemaal niet gek. SchuldHulpMaatje biedt jou betrouwbare hulp.
Elise Bader