Youngpwr

4 tips om zoveel mogelijk geld te sparen.

 2 minuten lezen

Iedereen wil het, maar het lukt niet altijd: geld sparen. Het is ook lastig. De schoenen die je al jaren wilt zijn in de aanbieding of je vrienden vragen je gezellig mee uit eten. Geld sparen betekent niet dat je deze dingen moet laten. In dit blog geven wij jou 4 tips over hoe je zoveel mogelijk geld spaart en toch nog leuke dingen doet.

1. Denk goed na over wat je wilt kopen

Het klinkt als een hele simpele tip. Maar het is onwijs belangrijk om goed na te denken voordat je een uitgave doet. Dit kan zijn als je iets wilt kopen van 500 euro, maar ook bij een aankoop van 2 euro. Heb je het echt nodig? Zo ja: wat ga je er mee doen? En hoe vaak ga je het gebruiken? Vraag je dit allemaal af voordat je begint met uitgeven. En als je het nog harder wilt aanpakken. Gebruik dan de 5 keer-regel. Wil je iets kopen? Reken dan eerst uit of je het product 5 keer kunt kopen. Zo ja, dan mag je het kopen. Wil je iets kopen van 50 euro en heb je maar 100 euro? Jammer, nog even doorsparen tot de 250 euro!

2. Maak een spaardoel of spaarrekening aan

Een pinpas is makkelijk en al helemaal als je hem op je telefoon hebt staan. Maar het zorgt er wel vaak voor dat je meer uitgeeft. Maak dus een spaarrekening aan. Laat een bepaald bedrag op je lopende betaalrekening staan en geef alleen geld uit van dit bedrag. Ben je onder de 18? Vraag aan je ouders of ze een spaarrekening voor je aanmaken. Dan kun je er zelf ook niks vanaf halen. Veel bankierenapps hebben tegenwoordig de functie om een spaardoel aan te maken. Stel jezelf een doel voor en zie hoe het streepje elke keer een stukje verder komt. Grote kans dat je het sparen nog leuk gaat vinden ook.

3. Tijd = geld

Het klinkt misschien goedkoop, een product van 5 euro. Maar dit kan ook een uur werken betekenen. Denk dus goed na hoelang je moet werken voordat je het geld hebt terugverdient.

4. Bespaar!

Het is misschien wel de belangrijkste tip in het lijstje. Bespaar op kosten! Koop producten die je écht nodig hebt in de aanbieding of tweedehands. Zet alles wat je uitspaart op een spaarrekening. Zo heb je binnen no-time een mooi bedrag gespaard.

Wil je beginnen met sparen en zoek je nog een leuke klus of bijbaan? Dan zit je bij YoungPWR aan het goede adres. Check de bijbanen en klussen bij jou in de buurt.

Britt van der JagtRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

De 10 bestbetaalde banen van Nederland
Tegenwoordig wil bijna iedereen veel geld verdienen. Hier vind je de top 10 bestbetaalde banen van Nederland.
Levy Evers
Wat verdien je met een vaste bijbaan?
Yes! Je hebt een bijbaan. Nu is de vraag: wat ga je verdienen? Hoe zit het met belasting? En wat is nou het verschil tussen bruto en netto?
Suzan Schouten