Youngpwr

Zo plan je een goedkope vakantie

 3 minuten lezen

Wil jij even de zon opzoeken of juist naar de sneeuw in de bergen? Ben je bang dat je dit niet kan betalen? Geen zorgen, want met een beetje creativiteit en een slim plan hoeft dit niet veel te kosten! Hier zijn enkele tips van studenten om goedkoop op vakantie te gaan.

Tip 1: Kies je bestemming slim

Je hoeft niet naar de meest populaire plekken te gaan om een hele leuke vakantie te hebben. Denk ook aan minder bekende bestemmingen. Hier zijn de kosten voor accommodatie, eten en activiteiten vaak een stuk lager.

Tip 2: Wees flexibel met je data

Buiten het hoogseizoen (vakanties) zijn de kosten veel lager. Daarnaast zijn vluchten en accommodaties vaak goedkoper op doordeweekse dagen of buiten piekperiodes. Dus als het even lukt, vermijd de vakantieperioden.

Tip 3: Voordelig verblijf

Kies voor een goedkope plek om te overnachten. Denk aan hostels, Airbnb of budgethotels. Je kan ook vrijwilligerswerk doen in ruil voor gratis verblijf. Heb jij een eigen verblijf tot je beschikking? Er zijn ook sites waar je huizen ruilt zoals homeexchange.com Last but not least: Jongeren 18+ slapen gratis op allerlei plekken in de wereld via het platform couchsurfing.com. Je maakt een account aan en kijkt welke hosts beschikbaar zijn op jouw droombestemming.

Tip 4: Zoek het goedkoopste transportmiddel

Vaak is de fiets het goedkoopst, maar dan kom je niet ver. Liften is populair onder studenten. Doe dit met een vriend of vriendin en deel je locatie met bekenden als je instapt. Ook de bus en de trein zijn vaak heel voordelig als je op tijd boekt.

Tip 5: Vraag de locals voor advies

Eet waar de lokale bevolking gaat eten. Streetfood en lokale markten hebben vaak heerlijke maaltijden en een stuk goedkoper dan de toeristische restaurants. Zo leer je ook de culinaire cultuur van je bestemming kennen.

Tip 6: Gratis activiteiten en attracties

Er zijn vaak heel veel gratis activiteiten en bezienswaardigheden te vinden op elke bestemming. Denk aan wandelingen, parken, musea etc. met gratis toegang.

Tip 7: Deals en kortingen

Houd aanbiedingen en kortingen in de gaten. Websites en apps bieden vaak speciale deals voor overnachtingen, vluchten en activiteiten. Volg social media accounts om de laatste aanbiedingen te zien.

Suzanne KruijffRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

Interview: "Ik rij een Lamborghini, maar ik slaap soms liever in een hostel dan een vijfsterrenhotel"
YoungPWR sprak met Vince van Meer (27). Wat een inspiratie, wat een topondernemer, wat een power!
Roos van Duin