Youngpwr

Tip: podcast ‘Hey, het is oké’

 2 minuten lezen

Bijna iedereen heeft er weleens last van: het gevoel van eenzaamheid. Eenzaamheid komt steeds vaker voor en het is belangrijk om erover te praten. Wij hebben een tip voor je: de **podcast ‘Hey, het is oké!’ **

Hoe herken je eenzaamheid?

Het is lastig om eenzaamheid bij jezelf te ontdekken. Het kan zijn dat je er uit het niets last van krijgt door bijvoorbeeld onzekerheid of stress, maar het kan ook komen door een heftige gebeurtenis zoals een overlijden, ruzie of verhuizing. Eenzaamheid gaat vaak gepaard met vele negatieve gevoelens, dit zijn de mentale klachten. Maar eenzaamheid kan ook zorgen voor lichamelijke klachten omdat je misschien slechter slaapt. Het is belangrijk om te weten dat je niet alleen bent met deze gevoelens en erover te praten.

Hey, het is oké

Het initiatief ‘Hey, het is oke’ is opgezet door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het doel van deze campagne is om jongeren tussen de 16 en 25 jaar te helpen om te praten over hun mentale gezondheid. Op de website van Heyhetisoke leer je veel over eenzaamheid. Hier vind jje ook tips over hoe je er het beste mee gaat.

De podcast:

In de nieuwe podcast ‘hey, het is oké’ praat Reinhoud Prakke met 5 jongeren tussen de 19 en 24 jaar. Ze vertellen elk hun eigen verhaal over eenzaamheid, maar ook over hoe ze ermee zijn omgegaan. Aan het einde van de podcast praten ze met een persoon die belangrijk voor hen is over eenzaamheid. De afleveringen zijn in het Nederlands, maar het verhaal van Jennate is ook in het Engels te beluisteren. De afleveringen duren rond de 15 minuten.

Waar te beluisteren?

De podcast is gemakkelijk te beluisteren via Spotify. Je hebt hier geen premium account voor nodig.

Website ‘heyhetisoke’

Britt van der JagtRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

The Base en X-Out: dé plek voor jongeren
Loop binnen om te chillen, leuke dingen te doen of voor een goed gesprek of advies. Hele jaar door open.
Elise Bader