Youngpwr

Interview: Exchange student in NYC

 3 minuten lezen

Wie ben je?

Ik ben Puck Leydes, 20 jaar en ik kom uit Noordwijk.

Welke opleiding doe je?

Ik studeer communicatiewetenschap aan de UvA in Amsterdam.

Waarom heb je deze studie gekozen?

Je kan heel veel kanten op met deze studie. Ook sprak het mij aan dat ik de laatste anderhalf jaar qua volgorde zelf in kon delen.

Was een exchange verplicht onderdeel van je studie?

Nee, het was geen verplicht onderdeel maar wel een keuze. Je kan kiezen uit een minor, een exchange of losse keuzevakken. Ik heb ervoor gekozen om een exchange te gaan doen.

Hoe kwam je erachter dat je een exchange kon doen?

Ik had van tevoren het studieprogramma goed bekeken. Toen zag ik dat het een optie was. Gedurende de studie werd het bij het mentorvak in presentaties vermeld dat een exchange een optie is.

Hoe heb je jouw exchange bestemming gekozen? Waar hield je rekening mee?

Op de UvA mocht je vijf bestemmingen aangeven waar je graag naartoe wil gaan. Ik keek voornamelijk naar steden buiten Europa. Ik was erg benieuwd naar hoe mensen aan de andere kant van de wereld leven.

Ik wilde altijd al graag een keer naar New York. Ik heb een grote affiniteit met de stad, mede door het kijken naar Amerikaanse TV-series zoals Gossip Girl. Daarbij wilde ik ook graag een stad kiezen waar je veel verschillende activiteiten kon doen. New York heeft stad, natuur, een bruisend sociaal leven en een uitgebreide cultuur. Het leek mij daarom de ideale stad voor mijn exchange.

Wel heb ik van tevoren goed gekeken of deze exchange voor mij financieel haalbaar was. Dit is erg belangrijk als je er zelf ook serieus over nadenkt om een exchange te gaan doen.

Wat vond je het leukste aan jouw exchange?

De mensen die ik heb ontmoet, de waardevolle lessen die ik heb geleerd en natuurlijk het leven in zo’n geweldige wereldstad.

Heb je tips voor studenten die ook graag een exchange willen doen?

  1. Het is eng aan het begin, maar iedereen zit in hetzelfde schuitje en alles komt goed, dus wees niet bang!
  2. Zorg dat je de tijd neemt om alles goed uit te zoeken en alles goed te regelen. Een goede voorbereiding is het halve werk.
  3. Laat je niet afschrikken door het vele voorbereidende werk. Het is het zeker waard.

Dan nog een specifieke tip voor iedereen die graag naar de Verenigde Staten wilt:

  1. Zorg dat je op tijd begint met je VISA aanvraag, dit kan erg lang duren en je wilt niet dat deze te laat binnen komt.
Isa van DuinRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

8 tips voor als je gaat studeren in de VS
De wereld wordt steeds kleiner en jongeren gaan steeds vaker in het buitenland studeren. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten.
Levy Evers
Interview: Dominique over haar Exchange Year
Voordat Carlijn (20) begon met haar studie heeft ze een Exchange Year gedaan in Amerika. Benieuwd naar haar ervaring?
Yasha Tan
Interview: Naar school in Tanzania
Felice de Reuver is 16 jaar en zat tot afgelopen schooljaar in 4 vwo op het Northgo College. Haar vijfde en zesde jaar van het vwo zal ze gaan afronden in Tanzania. Youngpwr spreekt Felice over haar avontuur.
Nick Vink