Youngpwr

8 tips voor als je gaat studeren in de VS

 3 minuten lezen

De wereld wordt steeds kleiner en jongeren gaan steeds vaker in het buitenland studeren. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten. Tips van onze redacteur Levy Evers (18) die zelf een jaar studeerde in de VS.

1. Wees goed voorbereid

Doe onderzoek naar de plek waar je naar toe gaat. Zo weet je hoe de omgeving er uit ziet, hoe de voorzieningen in de buurt zijn en wat voor mensen er in de buurt wonen.

2. Let op prijzen in de supermarkt

Het eten dat je in de supermarkt koopt is vaak duurder in de VS dan in Nederland. Voornamelijk groente en fruit zijn soms wel twee keer zo duur als in Nederland.

3. Vrienden maken

Zorg ervoor dat je naar de juiste plekken gaat om vrienden te maken. Dit kan heel belangrijk zijn om goede vrienden voor het leven te vinden.

4. Papieren regelen

Deze tip is heel erg belangrijk. Zorg ervoor dat je op tijd je papieren regelt en dat je weet wat de kosten zijn. Je visa en andere papieren zijn heel erg belangrijk, zonder de juiste papieren kom je het land niet in.

5. (Bij)baan zoeken

Probeer onderzoek te doen naar de mogelijkheden van (bij)banen binnen de universiteit. Het kan heel erg handig zijn om een (bij)baan te hebben in verband met het krijgen van een Social Security Number (SSN). De extra inkomsten kun je sowieso gebruiken want studeren in de VS is duur. Het is niet mogelijk om buiten de universiteit te werken met een standaard F1 of J1 visa.

6. Zoek een bank uit die bij je past

Probeer zo snel mogelijk een creditcard aan te vragen in de VS (dit kan ook voordat je gaat). Hiermee kan je bijvoorbeeld makkelijk een Nederlands rijbewijs om kan zetten naar een Amerikaans rijbewijs.

7. BTW in de VS

De prijzen in de winkels zijn altijd zonder btw geprijsd dus wees niet verbaast als je prijs hoger uitkomt dan verwacht. Hoe hoog de btw is, hangt er heel erg vanaf in welke staat je woont. Deze is namelijk per staat verschillend.

8. Alcohol en drugs

In de meeste staten zijn drugs illegaal en alcohol pas verkrijgbaar vanaf 21. Het is zeker belangrijk om te beseffen dat je ervoor kunt worden opgepakt en zelfs in de gevangenis terecht kunt komen. Wij raden je absoluut niet aan om deze middelen te gebruiken of mee te nemen.

Levy EversRedacteur @ YoungPWR