Youngpwr

De 10 bestbetaalde banen van Nederland

 3 minuten lezen

Tegenwoordig wil bijna iedereen veel geld verdienen. De meest voordehandliggende manier hiervoor is om een succesvolle business op te zetten. We vroegen ons af hoe je goed geld kan verdienen en tegelijkertijd toch zekerheid hebt.

Hieronder vind je de 10 bestbetaalde banen in Nederland. Op basis van een onderzoek van intermediair inclusief cijfers van het CBS.

1. Plastisch chirurg: €420.000 per jaar

De meeste mensen zouden niet verwachten dat een Plastisch chirurg bovenaan het lijstje van bestbetaalde banen zal staan. Het aantal mensen dat iets aan zichzelf wil veranderen is hard aan het groeien. Dat blijkt vooral te komen door influencers die veranderingen aanbrengen aan hun lichaam en hiermee hun volgers beïnvloeden.

2. Senior medisch specialist: €220.000 per jaar

Op de tweede plek staat ook een medisch beroep, maar in dit geval verdien je pas meer op latere leeftijd. Dit komt vooral door een lange studie en een laag instapsalaris.

3. Algemeen directeur (CEO): €210.000 per jaar

Hier gaat het om ceo’s van bedrijven die ze niet zelf hebben opgericht. Dit zijn vaak wel de grotere (corporate) bedrijven.

4. Operationeel of financieel directeur (COO/CFO): €190.000 per jaar

De personen die alles regelen (processen, teams, financiële zaken etc.) wat er in een bedrijf gebeurt.

5. Vastgoedbelegger (bankier): €180.000

Met deze baan zijn een aantal mensen erg rijk geworden. Maar… bij dit beroep zijn er ook mensen die in de gevangenis terecht zijn gekomen door bijvoorbeeld het plegen van fraude.

6. Piloot: €180.000

Dit is tegenwoordig niet meer het gemiddelde salaris. Mede door de prijsvechters is het salaris gedaald. Vooral bij de betere maatschappijen en met veel ervaring kun je dit salaris verwachten.

7. Minister: €170.000

De belangrijkste in de lijst. Als minister(president) moet je een heel land in goede banen leiden. Zeker in tijden als deze (COVID-19) is dit een cruciale baan.

8. Advocaat: €130.000

Het salaris kan erg verschillen per sector. Gemiddeld na zeven jaar werkervaring beginnen de meesten meer dan €70.000 te verdienen.

9. Tandarts of orthodontist: €110.00

Misschien niet de droombaan voor iedere jongere maar het betaalt best lekker. Zeker met een eigen praktijk kun je best goed betaald krijgen.

10. Hoogleraar: €100.000

Dit bedrag geldt zeker niet voor alle hoogleraren. Toch zijn er een aantal hoogleraren die slim genoeg te werk gaan en zo een ton per jaar verdienen.

Dit is de lijst met de 10 bestbetaalde banen. Er zijn natuurlijk nog veel meer banen in Nederland die goed verdienen, bijvoorbeeld: burgemeester, accountant of notaris. En vergeet niet: Goed betaald worden is lekker, maar het moet ook leuk zijn

Levy EversRedacteur @ YoungPWR