Youngpwr

Geef je zelfvertrouwen een boost

 3 minuten lezen

Zelfvertrouwen is het geloof dat je hebt in wat je zelf kan; het vertrouwen dat je iets op eigen kracht doet. Hoe meer je vertrouwt op jezelf, hoe beter je je voelt. Zelfvertrouwen is belangrijk want dit leidt tot meer succes, een beter zelfbeeld en meer persoonlijke ontwikkeling. Dit is natuurlijk leuk, maar hoe doe je dat, meer zelfvertrouwen? YoungPWR geeft tips.

Zelfkennis

Bedenk waar je goed en minder goed in bent. Of ook wel je sterke en zwakke punten. Wees niet bescheiden, wel eerlijk. Dit helpt je realistisch te kijken naar wat je kan, wat je kan bereiken en wat je uitdagingen zijn.

Stel doelen op voor jezelf

Het stellen van realistische en haalbare doelen in je leven geeft richting en focus. Zo weet je waar je naartoe wilt en wat belangrijk voor je is in het leven. Het stellen van deze doelen vergroot je zelfvertrouwen omdat je zo houvast hebt. Je weet wat je moet doen om je doelen te bereiken. Het is wel belangrijk om kleine stappen te zetten richting je einddoel. Vertaal je grote doel naar kleine dagelijkse doelen. Het is beter om elke dag een kleine stap te zetten in plaats van jezelf te forceren om je einddoel te halen.

Stil staan bij zowel grote als kleine successen

Het stil staan bij je successen werkt heel positief op je mindset. Dit zorgt voor motivatie en het streven naar nog meer succes. Het gevoel van vooruitgang boeken is een boost voor je zelfvertrouwen en zo weet je dat je in staat bent om mooie dingen te bereiken. Stel dus kleine doelen voor meer succesjes.

Fouten maken mag

Het is belangrijk om jezelf te vergeven als je fouten maakt. Het kan iedereen overkomen. Denk positief en denk: ‘Dit zorgt voor een interessante andere kijk op de zaak.’ Fouten maken mag en is menselijk. Sterker nog, zonder fouten geen gevoel van echt succes. Je leert van fouten maken en helpt je groeien als persoon.

Vergelijk jezelf niet met anderen

Jezelf vergelijken met anderen leidt sneller tot een negatief zelfbeeld en minder zelfvertrouwen. Iedereen is anders. Als je voortdurend bezig bent met anderen heeft dit vaak een negatief effect op je persoonlijke groei. Dit belemmert je om nieuwe uitdagingen aan te gaan en risico’s te nemen in het leven. Focus op jezelf en de doelen die je hebt in je leven.

“Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit groter dan je angst en twijfels.”

Wil je meer leren over zelfvertrouwen en een positieve mindset?

Kom 6 november naar de gratis BrainPWR Masterclass. Tips, drink, bites & goodiebag. Schrijf je nu hier in.

Elise BaderRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

Bewegen is goed voor je brain
Hoe meer je beweegt, hoe beter je brein werkt. Minder stress en meer geluk.
Nikki Silvis