Youngpwr

Bewegen is goed voor je brain

 1 minuten lezen

Dat sporten goed is voor je fysieke gezondheid is algemeen bekend, maar elke dag even bewegen kan ook veel voordelen hebben voor je brain; jouw hersenen. Dus ook voor je productiviteit in je studie of werk is bewegen super belangrijk.

Beter slapen

Beweging heeft grote invloed op het slaaphormoon. Het zorgt ervoor dat je beter slaapt. Een goed slaapritme is superbelangrijk om je goed te voelen en productief te zijn.

Betere concentratie en een beter geheugen

Je hart klopt sneller als je sport. Daardoor komt er meer zuurstof naar je hersenen waardoor die beter gaan functioneren. Je kunt je daardoor beter concentreren en je onthoudt dingen beter. Dit geldt nog sterker als je last hebt van verschijnselen zoals ad(h)d.

Gelukkiger door bewegen

Bewegen helpt heel goed tegen mentale klachten. Het leidt af en het ‘gelukshormoon’ serotonine komt vrij. Dit hormoon is heel belangrijk om je gelukkig te voelen. Het wordt ook wel het gelukshormoon genoemd.

Sporten in je pauze

Pauzes nemen en iets doen waar je blij van wordt zorgt ervoor dat je op een later tijdstip productiever bent. Tussen het leren of werken door bewegen is het dus ook geen slecht idee. Je hoeft niet intensief te sporten. Even 20 minuten wandelen is ook prima!

Bewegen tijdens het leren of werken

Als je even weinig tijd hebt om je actief te sporten zijn er genoeg creatieve manieren om te bewegen. Dit kan door bewegen slim te combineren met wat je moet doen; bijvoorbeeld door te wandelen of fietsen naar school, de trap te nemen, lopend te telefoneren of een keer staand een zoom-meeting te volgen.

Nikki SilvisRedacteur @ YoungPWR