Youngpwr

10 belangrijkst eigenschappen van een ondernemer

 3 minuten lezen

Ondernemen kan iedereen. Maar wat heb je nou echt nodig om een goede ondernemer te zijn?

1. Passie. Passie. Passie

Er wordt ook wel gezegd: Do it with passion or not do it at all. Je moet er 100% voor gaan.

2. Risico’s durven nemen

Het is best spannend om te starten. Je investeert tijd en geld om een nieuw bedrijf te staren. Kijk goed naar de risico’s en bepaal voor jezelf of je die wilt en kunt nemen.

3. Zelfvertrouwen en lef

Het is ontzettend belangrijk dat je op jezelf vertrouwt. Door zelfvertrouwen zet je nieuwe stappen, ben je flexibel en kun je relativeren. Je vertrouwt er altijd op dat het goed komt, ook als het even minder goed gaat.

4. Creativiteit

Met de juiste creativiteit weet je je te onderscheiden van de concurrent en kun je je snel en goed aanpassen aan een veranderde markt.

5. Doorzetten

Doorzetten loont. Een bedrijf is niet van de ene dag op de andere dag een succes. Er zijn ups en downs. Wat er ook gebeurt, opgeven is geen optie.

6. Commercieel en overtuigend zijn

Een goed idee is helaas niet voldoende. Om succesvol te zijn is het is noodzakelijk om klanten te vinden. Daar moet je commercieel en overtuigend voor zijn. Je hebt bewijs en een goed verhaal nodig om geloofwaardig te zijn. Dit verhaal deel je op het juiste moment met potentiele klanten.

7. Slim zijn met geld.

Een bedrijf opzetten hoeft niet veel te kosten. Maar kijk altijd goed waaraan je je geld uitgeeft. Geef alleen geld uit aan wat echt belangrijk is om van jouw bedrijf een succes te maken.

8. Zelfkennis en blijven leren

Weet wat je goed kan en wat je niet kan. Zorg dat je veel leert over dat waar je goed in bent. En ga samen werken met mensen die kunnen wat jij niet kan.

9. Verantwoordelijkheid nemen

Als ondernemer ben jij eindverantwoordelijk. Niemand anders doet het voor jou. Jij moet ervoor zorgen dat het een succes wordt.

10. Betrouwbaar & eerlijk zijn

Doe altijd wat je belooft en geef aan als je de deal of deadline niet kan werven door positieve mond tot mondreclame.

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr

Gerelateerde artikelen

10 belangrijkst eigenschappen van een ondernemer
Ondernemen kan iedereen. Maar wat heb je nou echt nodig om een goede ondernemer te zijn?
Suzan Schouten