Youngpwr

Interview: Nick werkt in de supermarkt en is redacteur

 2 minuten lezen

Nick wil journalist worden, misschien wel in het buitenland. Om aan dit doel te werken, schrijft hij nu vrijwillig voor Youngpwr. Met deze leerzame werkervaring kan hij zich straks goed onderscheiden tijdens een sollicitatie op zijn droombaan.

Wie ben je?

"Ik ben Nick Vink, 17 jaar."

Wat voor opleiding doe je nu?

"Ik zit in 5 Havo op het Northgo College in Noordwijk."

Wat wil je na je middelbare school gaan doen?

"Ik zit nu in mijn examenjaar, dus dit is voor mij het jaar waarin ik mijn studie moet kiezen. Ik zit nog een beetje te twijfelen tussen aantal studies. De studies waar ik tussen twijfel zijn European Studies, Creative Business en Journalistiek. Mijn voorkeur gaat wel uit naar de opleiding Journalistiek maar ik ga nog even goed rondkijken."

Wat voor werk doe je nu?

"Ik heb best wel wat verschillende bijbanen. Ik werk twee keer in de week in de supermarkt en één keer in de week bij een restaurant in de afwas. Daarnaast loop ik soms mee en leg ik verslag bij de voetbalwedstrijden in de Bollenstreek en doe ik vrijwilligerswerk bij YoungPWR. Voor Youngpwr schrijf ik blogs en doe ik interviews."

Hoelang doe je dit werk al?

"Ik werk nu al een tijdje in de supermarkt, zo’n 6 maanden in de afwas en ik werk nu 3 maanden voor Youngpwr."

Hoe heb je jouw bijbanen gevonden?

"Ik heb mijn bijbaan in de supermarkt en afwas gevonden door op internet te zoeken en te reageren op vacatures."

Jij werkt ook voor Youngpwr. Hoe ben jij bij Youngpwr terecht gekomen?

"Youngpwr heb ik gevonden door een oproep vanuit school waaruit bleek dat een nieuw platform content creators nodig had. Dat vond ik superleuk. Het was eigenlijk precies waar ik naar opzoek was."

Waarom werk jij voor Youngpwr? Leer jij er iets van?

"Ik werk voor Youngpwr zodat ik mezelf kan ontwikkelen. Ik vind het ook erg leuk om bezig te zijn met interviewen, schrijven en allerlei andere journalistieke dingen. Ook leer ik nieuwe mensen kennen uit verschillende branches dat ik vind ik heel leuk. Ik werk nog niet heel lang voor Youngpwr maar in de tijd dat ik er gewerkt heb, heb ik al best veel geleerd."

Wat vind je er leuk aan?

"Het leuke aan het werk bij Youngpwr is dat het geen normale bijbaan is. Je doet veel verschillende dingen, ieder interview is weer anders waardoor je je kennis steeds op verschillende punten uitbreidt."

Waarom heb jij jezelf geregistreerd bij Youngpwr?

"Ik heb mezelf geregistreerd bij Youngpwr omdat ik de extra tools, leerzame werkervaring en uitnodigingen voor events interessant vind. Natuurlijk hoop ik straks ook leerzame opdrachten te vinden."

Waar zou jij bedrijven of particulieren mee kunnen helpen als Youngpwr?

"Ik zou particulieren of bedrijven kunnen helpen met het maken van content vooral in de vorm van het schrijven van artikelen en interviewen. Ik zou het ook leuk vinden om meer ervaring op te doen met werk voor de camera, zodat ik ook kleine verslagleggingen of filmpjes kan maken. Die uitdaging zou ik graag eens aan willen gaan."

Weet je al wat voor werk je wilt gaat doen?

"Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen maar ik wil wel iets in de journalistiek doen. Het lijkt mij uiteindelijk heel vet om correspondent in het buitenland te worden of documentairemaker in het buitenland. Om dingen in beeld te brengen die je niet snel ziet of ervaart."

Heb je nog tips voor jongeren?

"Weet je al wat je wilt? Probeer daar wat werk in te vinden. Maakt niet uit of het betaalt of niet. Daar leer je van en dan doe je wat je leuk vindt. Maar doe vooral ook rustig aan en geniet een beetje."

Nick VinkRedacteur @ YoungPWR