Youngpwr

Interview: Nick is freelance journalist

 3 minuten lezen

Nick is een freelance journalist, die vrijwillig begonnen is met schrijven bij YoungPWR. Nu heeft hij meerdere opdrachten bij verschillende kranten, waar hij interessante verhalen schrijft als freelance journalist.

Wie ben je?

"Ik ben Nick Vink, 20 jaar."

Wat voor opleiding doe je nu?

"Ik doe momenteel de opleiding journalistiek waarbij ik in jaar 3 zit."

Hoe vind je die opleiding?

"Leuk, ik werk namelijk heel veel in de praktijk. Je moet bijvoorbeeld namens school op pad om opdrachten te maken. Ik ga nu ook een minor ‘Spaanse taal en cultuur’ doen. Dat is weer even wat anders. Ik vind het leuk dat ik mijn eigen draai kan geven aan mijn studie, dat maakt het heel vrij. Daardoor doe ik wat ik leuk vind en daar wordt ik blij van."

Wat wil je na je opleiding gaan doen?

"Om eerlijk te zijn, ben ik daar nog niet echt mee bezig. Ik ga eerst lekker stage lopen en daarna zie ik wel wat op mijn pad komt. Wel weet ik al dat ik na het afronden van deze opleiding niet nog een andere opleiding ga doen. Ik wil graag eerst werken. Stel alles is mogelijk, dan lijkt het mij gaaf om in het buitenland journalist te zijn of reportages te mogen schrijven voor een krant zoals de Trouw."

Wat voor werk doe je nu?

"Ik ben vrijwillig begonnen bij YoungPWR, waar ik blogs schreef en interviews afnam. Op dit moment werk ik bij de Bollenstreek Omroep. Ik doe opdrachten voor het Haarlems Dagblad en ik doe opdrachten voor NEX Magazine. Dit sluit allemaal goed aan bij mijn studie. Ik kan wat ik leer op school op deze manier toepassen in de praktijk."

Hoelang doe je dit werk al?

"Ik schrijf nu ongeveer 3 jaar voor NEX Magazine, 2,5 jaar voor de Bollenstreek Omroep en 10 maanden als redacteur bij het Haarlems Dagblad. In totaal heb ik 2 jaar voor YoungPWR gewerkt."

Weet je wat voor werk je later wilt gaat doen?

"Ik weet nog niet precies wat ik wil gaan doen maar ik wil wel iets in de journalistiek doen. Het lijkt mij uiteindelijk heel vet om correspondent in het buitenland te worden of documentairemaker in het buitenland. Om dingen in beeld te brengen die je niet snel ziet of ervaart."

Jij werkte ook voor YoungPWR. Hoe ben jij bij YoungPWR terecht gekomen?

"YoungPWR heb ik gevonden door een oproep vanuit school waaruit bleek dat een nieuw platform content creators nodig had. Dat vond ik superleuk. Het was eigenlijk precies waar ik naar opzoek was."

Waarom werkte jij voor YoungPWR? Leer jij er iets van?

"Ik werkte voor YoungPWR zodat ik mezelf kon ontwikkelen. Ik vond het ook erg leuk om bezig te zijn met interviewen, schrijven en allerlei andere journalistieke dingen. Ook leerde ik nieuwe mensen kennen uit verschillende branches. Ik kan dus zeker zeggen dat ik er heel veel van geleerd heb."

Wat vond je er leuk aan?

"Het leuke aan het werk bij YoungPWR is dat het geen normale bijbaan is. Je doet veel verschillende dingen, ieder interview is weer anders waardoor je je kennis steeds op verschillende punten uitbreidt."

Waarom heb jij jezelf geregistreerd bij YoungPWR?

"Ik heb mezelf geregistreerd bij YoungPWR, omdat ik de extra tools, leerzame werkervaring en uitnodigingen voor events interessant vond. Door YoungPWR heb ik leerzame opdrachten gevonden."

Heb je nog tips voor jongeren?

"Probeer zoveel mogelijk vlieguren te maken, het gaat om de ervaring die je opdoet."

Nick VinkRedacteur @ YoungPWR