Youngpwr

Interview: Wat doet een medewerkers sales en events.

 3 minuten lezen

Wie ben je?

“Ik ben Lynn, 25 jaar. Ik werk bij Vakantie- en Attractiepark Duinrell, als Sales en Events medewerker.”

Wilde je dit werk vroeger ook al doen?

“Als middelbare scholier had ik eigenlijk nog geen idee wat ik later wilde worden. Ik had altijd al wel het idee om iets met toerisme te doen, maar ik wist niet precies wat. Voor mij was het dan ook een logische stap om Tourism Management te studeren, kennis op te doen en zo te ontdekken wat ik later wilde gaan doen.”

Wat was jouw eerste bijbaan?

“Dat is een heel leuk verhaal, dat is namelijk bij de attracties op Duinrell! Ik besloot om tijdens mijn opleiding Tourism Management hier te werken, tijdens het weekend. Ik vond dit altijd een superleuke en gezellige bijbaan. Geen dag is hetzelfde, je werkt op een unieke locatie en de collega's zijn heel erg gezellig. Dit zou voor een jaartje zijn, maar het werd toch iets langer...”

AP Duinrell© - Falcon - ECC 2016 (77B4108)

Hoe ben je uiteindelijk Sales en Events medewerker geworden?

“Vanuit mijn tijd bij de attracties heb ik gesolliciteerd voor een stage bij marketing & sales op Duinrell. Ik vond Duinrell een leuk bedrijf en het leek me leuk om het bedrijf van een andere kant te leren kennen. Daarnaast sloot de stage heel goed aan bij mijn opleiding. Na mijn stage kreeg ik de kans hier tijdens mijn studie parttime te blijven werken en hierbij de afdeling sales & marketing te ondersteunen. En van deze part time baan kwam al snel een fulltime baan! 😊”

Waarom koos Duinrell voor jou denk je?

“Het grote voordeel was dat ik Duinrell, door mijn tijd op het attractiepark, al heel goed kende. Juist omdat ik het vanuit een hele andere kant kende, was dit weer een waardevolle aanvulling. En ik denk ook wel dat er gezien werd, dat ik echt passie heb voor het merk Duinrell.”

Wat houdt jouw functie precies in?

“Mijn functie is heel erg divers en ook seizoensafhankelijk. Een greep uit de dingen die ik doe:

-Het organiseren van familiedagen en feestavonden.
-Het organiseren van evenementen op het park zoals het Tina Festival.
-Bedrijfsafspraken met potentiële klanten.
-Onderhouden van alle online ticketverkopen.
-Afspraken maken met andere partijen die tickets van Duinrell verkopen.
-Opzetten van samenwerkingen met influencers.”

DSC_9083

Waar ben je tot nu toe het meest trots op in jouw carrière?

“Niet specifiek één ding, maar in het algemeen de leuke dingen die ik al voor Duinrell heb kunnen organiseren. Ook leuk om te weten: toen Duinrell dicht was in coronatijd hebben we veel tijd gestopt in het Duinrell TikTok-account. Dit is enorm hard gegroeid en heeft inmiddels al ruim 200.000 volgers!”

Wat moet je echt goed kunnen om dit beroep te doen?

“Het is belangrijk dat je gestructureerd kan werken en overzicht hebt. Ook werk je met planningen en is het belangrijk om prioriteiten te kunnen stellen.”

Welke opleiding is geschikt voor dit beroep?

“Ik heb zelf HBO Tourism Management gestudeerd aan InHolland Haarlem. Voor dit beroep is het handig een commerciële opleiding te hebben gevolgd. Dit hoeft niet eens per se in de richting van toerisme, al is dat natuurlijk wel een handig.”

Wat is jouw beste tip voor iemand die voor het eerst een bijbaan zoekt?

“Het is slim om te zoeken naar een bijbaantje die aansluit op je studie. Wie weet doe je hier relevante ervaring op of kan je hier ooit doorgroeien. Daarnaast: zorg er altijd voor dat je iets gaat doen wat je echt leuk vindt! 😉”

Ben jij nog op zoek naar een (bij)baan? Duinrell zoekt medewerkers!
Klik hier voor meer informatie over bijbanen op het atrractiepark. Je kunt ook aan de slag als online redacteur of als online marketeer.

Yasha TanRedacteur @ YoungPWR