Youngpwr

Hoe vind ik werk via LinkedIn?

 3 minuten lezen

Er zitten in 2024 al 5,5 miljoen Nederlanders op LinkedIn. Het is een zakelijk netwerk waarin je laat zien welke opleiding je hebt gedaan en welke werkervaring je hebt. Eigenlijk een digitale CV. Dit netwerk is ideaal om je eerste baan te vinden. Hoe groter je netwerk is, hoe groter de kans om snel een baan of nieuwe klant te vinden. Begin dus zo vroeg mogelijk. Je mag een profiel op LinkedIn aanmaken vanaf 16 jaar. Weet je niet precies hoe dat moet? YoungPWR geeft tips via de blog, een video en een masterclass.

Het platform

Anders dan Instagram of Facebook is LinkedIn dus een medium voor werk gerelateerde of zakelijke contacten. Je kunt ook bedrijven, universiteiten of groepen volgen die je interessant vindt. Je ‘linked’ met klanten, collega’s of studiegenoten. Hiervoor stuur je een connectieverzoek naar de persoon die je graag in jouw netwerk wilt hebben. Bijvoorbeeld iemand waar je een lezing van hebt gehad of in een gesprek bent tegen gekomen. Dit zijn allemaal professionals die je later kunnen helpen (of jij hen;-).

Check ook de YoungPWR video over LinkedIn.

Hoe maak je een profiel?

Het aanmaken van een LinkedIn-profiel is gratis. Via de website kun je je registreren vanaf 16 jaar. Op je profielpagina plaats je een korte bio, die samenvat waar je werkt, wat voor opleiding je doet en waar je goed in bent. Ook jouw bijbanen zijn belangrijk. Zet er alles op waardoor jouw potentiële werkgever een goede indruk van jou krijgt. Zorg er ook voor dat je een representatieve foto plaatst met een 'business look'.

De best tips hoor ik in het YoungPWR webinar over LinkedIn. Check het webinar.

Posten en reageren

Probeer zelf ook actief te zijn in de feed van LinkedIn. Reageer op posts van anderen en plaats berichten, bijvoorbeeld over trends, je bijbaan, studie, stage of nieuwe klanten.

Gevonden worden door headhunters

Via LinkedIn kun je ook gevonden worden door headhunters of recruiters. Je moet hiervoor wel jouw instellingen aanpassen. Recruiters die een abonnement hebben bij Linkedin zoeken in de LinkedIn-database naar geschikte kandidaten voor hun vacatures. Goed om te weten: jouw eigen netwerk of werkgever kan niet zien dat jij jezelf beschikbaar hebt gesteld. Zo kun je dus, als je geluk hebt, een baan aangeboden krijgen via LinkedIn!

Kortom

Via LinkedIn heb je meer dan 600 miljoen professionals tot je beschikking wereldwijd: stuur hen een connectieverzoek, reageer op een post en begin gewoon het gesprek. De professionals vinden het leuk om jou als jonge starter te helpen!

Deze blog is geschreven samen met Rogier Duijndam van Ocean Recruitement

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr