Youngpwr

Hoe moet ik hospiteren voor een studentenkamer?

 2 minuten lezen

Hospiteren is een soort speeddaten waarbij verschillende nieuwe huurders op bezoek gaan bij de huidige bewoners om te kijken of het klikt. Ga jij hospiteren voor een kamer? Vaak duurt het wel even voordat je daadwerkelijk iets vindt. Maar niet getreurd de tips YoungPWR helpen om de perfecte match te vinden.

Tip 1: Schrijf een standaardmail

Zodra je weet wat jouw eisen zijn voor een kamer, kun je beginnen met de zoektocht. In ons stappenplan hier lees je hoe je dit het beste kunt aanpakken. Zorg voor een standaard mail met de volgende punten:

  • Naam, leeftijd en woonplaats.
  • Welke studie je doet en in welk jaar je zit.
  • Wat jij zoekt in een huis (vaste huisavonden, juist kunnen terugtrekken, etc.).
  • Waarom jij denkt dat je een match bent met het huis.
  • Wat informatie over jezelf zoals je hobby’s, een sport die je doet of een vereniging waar je bij zit.
  • Probeer hierin jezelf te onderscheiden met de rest!
  • Een duidelijke foto of een linkje naar je Instagram.

Tip 2: Pas je mail aan

Pas je standaardmail vervolgens aan op de beschrijving van het huis. Er is altijd wel iets uit het bericht dat je kunt verwerken in jouw eigen mail. Een voorbeeld: er staat in een Facebookgroep een bericht van een huis dat aangeeft dat ze in het weekend graag samen dingen ondernemen. Schrijf dan in je mail dat jij vaak in de weekenden thuis bent (als dit het geval is).

Tip 3: Don’t give up!

Weet dat je niet bij elke mail die je verstuurd ook automatisch een uitnodiging krijgt voor een hospiteeravond. Dit kan voor sommigen erg demotiverend zijn. Houd in je achterhoofd dat sommige huizen wel 300 mails krijgen (de populairste steden). Zij moeten ergens een keuze maken in wie ze wel en niet uitnodigen en dit is helemaal niet persoonlijk. Geef niet op, blijf mailen!

Tip 4: De hospiteeravond

Voor de een stelt een hospiteeravond niets voor, voor de ander kan zo’n avond heel spannend zijn. Onze tip: blijf echt gewoon jezelf. Het huis moet jou kiezen om wie jij bent. Want als je je anders voordoet dan je bent, dan is de kans dat het wonen in het huis helemaal niet bevalt.

Tip 5: Wederzijdse test

Daarnaast is een hospiteeravond ook een test voor jou om te kijken of jij de huisgenoten leuk vindt en of je jezelf ziet wonen in het huis. De huisgenoten moeten zich dus óók bewijzen aan jou 😉.

Tip 6: Zoektocht aanpassen

Mocht het hospiteren te lang duren, kun je altijd je zoektocht aanpassen. Je kan ook hospiteren voor een kamer in onderhuur, vaak reageren hier minder mensen op omdat het tijdelijk is. Meer kans voor jou dus. En vanaf hier kun je weer verder zoeken! Je kunt ook met vrienden zoeken naar een gewone woning. Houd er wel rekening mee dat dit ook geen eitje is. Vaak is er een minimaal inkomen vereist of wil de verhuurder geen studenten in de woning.

Yasha TanRedacteur @ YoungPWR

Gerelateerde artikelen

Hoe vind ik een studentenkamer?
Een studentenkamer vinden kan erg lastig zijn. Lees hier tips om de kans op een kamer te vergroten.
Yasha Tan