Youngpwr

Hoe kom ik hogerop in mijn werk?

 3 minuten lezen

*Je hebt al een (bij)baan maar nu wil je een volgende stap maken? In deze blog geven we je tips hoe je dat doet!

Update je cv

Een goede plek om te beginnen is het updaten van je cv, dit is namelijk het eerste wat een potentiele werkgever van je te zien krijgt en moet er dus goed en professioneel uitzien, volledig en up-to-date zijn zodat een potentiele werkgever precies weet welke ervaring jij op dit moment hebt. Kijk hier voor basic tips voor een goede CV van Youngpwr; En/of maak een digitaal portfolio om je werk aan je toekomstige werkgever te laten zien.

Update jouw LinkedIn profiel of maak een profiel aan

Een goed LinkedIn profiel is key. Werkgevers of klanten bekijken jouw profiel en maken op basis hiervan een inschatting of ze contact met je opnemen. Zorg dus voor een duidelijke omschrijving, representatieve zakelijke foto, alles in lijn met jouw cv. Check hier tips & trics voor Linkedin. Denk er ook aan dat je profiel foto’s op jouw zichtbare kanalen ook representatief genoeg zijn als jouw werkgever hier misschien op kijkt. Dit mag overigens officieel niet, maar in de praktijk zal dit toch wel eens gebeuren.

Bouw een netwerk op

Bouw een goed netwerk op en gebruik al je contacten bij het vinden van een nieuwe baan. Dit kan ook via LinkedIn, je kan je via een contact van jou laten voorstellen aan een potentiele werkgever, of iemand die daar werkt, waardoor je direct meer opvalt. Denk hierbij niet alleen aan vroegere collega’s/werkgevers maar ook aan vrienden, familie, kennissen en mensen die je in het dagelijks leven tegenkomt. Je weet nooit wie je (viavia) aan een baan zou kunnen helpen of tips kan geven. Bezoek daar waar mogelijk ook netwerkborrels of zakelijke events in de branche waar jij aan het werk wilt. Probeer contact te houden, bijvoorbeeld via LinkedIn, met zoveel mogelijk mensen die hierbij van pas kunnen komen, en laat hun ook weten waar je naar opzoek bent.

Vacatures

Vacatures kan je natuurlijk op het internet vinden. Zoek op vacatures en banen die je graag zou willen of bedrijven waar je voor zou willen werken en stuur een open sollicitatie waarbij je aangeeft dat mocht er nu geen vacature zijn je ook in de toekomst zeer geïnteresseerd bent. Tip; zoek op vacatures van veel soortgelijke banen die je interessant lijken en kijk goed naar wat ze precies zoeken; wie weet moet je nog het een of ander doen om een betere kans te maken als je daar zou willen solliciteren, zoals ervaring opdoen in het vakgebied of een speciale opleiding volgen. Zorg ook dat in je cv de belangrijkste ervaringen die je hebt opgedaan en eigenschappen die je hebt (die ook in de vacature genoemd worden) steeds bovenaan staan.

Maak promotie voor jezelf

Storytelling doet iedereen op Instagram, TikTok, Snapchat, Facebook etc. Gebruik deze kanalen en Linkedin ook eens om zakelijk promotie voor jezelf te maken. Denk aan een leuk, eerlijk authentiek bericht over dat je op zoek bent naar een leuke baan. Een leuk en goed bericht kan heel snel veel mensen bereiken, wie weet wat dat oplevert!

Zoek referenties

Het is belagnrijk als je een stap wilt maken, of een andere baan zoekt om goede referenties te hebben. Vraag aan jouw huidige en/of vorige leidinggevenden of zij een goed woordje voor je willen doen bij je mogelijk nieuwe werkgever.

Dit artikel is geschreven samen met Lonneke van Erp, HR manager.

Nikki SilvisRedacteur @ YoungPWR