Youngpwr

Interview: Teijn heeft een krantenwijk en maakt video's

 2 minuten lezen

Sinds een jaar heeft Teijn een krantwijk. Daarnaast werkt hij voor YoungPWR als videoproducer. Op dit moment doet hij dat vrijwillig. Wij vroegen Teijn hoe hij zijn bijbaan gevonden en heeft en waarom hij vrijwillig werkt voor Youngpwr.

Welke opleiding doe je nu?

"Ik zit in de vierde klas van het Norhtgo college in Noordwijk aan Zee."

Wat wil je na jouw opleiding doen?

"Na de middelbare school wil ik graag verder studeren, wat ik precies wil gaan doen weet ik nog niet zeker."

Wat voor werk doe je en hoe heb je dat gevonden?

"Momenteel loop ik elke week twee uur op vrijdag een krantenwijk. Ik heb deze baan gevonden door naar advertenties in de krant te kijken en online te zoeken. Ik doe dit nu al meer dan een jaar en het bevalt me zeer goed. Je verdient er het minumimum uurloon mee. Dat is ruim 6,- euro voor iemand van 15 jaar.

Daarnaast ben ik aan het kijken of ik een eigen bedrijfje kan beginnen in het maken van video’s. Ik wil me dan focussen de wat meer geanimeerde video's zoals je die ook ziet op Youngpwr.nl." (Redactie: Deze video's kun je alleen als je gratis geregistreerd bent.)

Je werkt ook voor YoungPWR, wat doe je?

"Voor YoungPWR doe ik wat ik leuk vindt. Ik maak animatie video's. Ik doe dit ook omdat ik zo meer ervaring krijg, nog meer kan doen met mijn hobby en daar straks ook geld mee kan verdienen."

Hoe ben je ontdekt en waarom werk je (vrijwillig) voor YoungPWR?

"Ik ben bij YoungPWR gekomen doordat ik reageerde op een oproep bij ons op school voor hulp bij een startup. Ik dacht meteen: ‘’Hé dat lijkt me wel leuk om te doen’’ Sindsdien heb" ik al een hoop geleerd over hoe je een bedrijf moet starten en andere handige dingen over werken in een bijbaan."

Weet jij al wat voor werk je wilt doen?

"Ik heb nog geen idee wat voor werk ik later wil gaan doen. Ik denk dat het iets wordt met video of fotografie, dat is echt waar mijn passie ligt. Het lijkt mij echt heel leuk om bedrijven of particulieren te helpen met het maken van mooie advertentie video’s en posters."

Heb jij nog tips voor jongeren?

"Ga op zoek naar dingen die je echt leuk vindt om te doen en kijk of het mogelijk is om hier je hobby en straks je (bij)baan van te maken (via YoungPWR kan dat ;-)."

Tip van de redactie:

"Registreer je hieronder net als Teijn ook gratis bij Youngpwr.nl. Dan kun jij ook alle "how to" video's zien, word je uitgnodigd voor gratis events en ontvang je als eerste de leukste bijbanen en klussen bij jouw in de buurt."

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr