Youngpwr

Hoe vind je een leuke stage?

 3 minuten lezen

Een stage vinden die leuk is én waar je wat aan hebt is echt best lastig. Daarom hebben wij in dit artikel 8 tips voor je hoe je een leuke én leerzame stage kunt vinden.

1. Begin op tijd met zoeken

Je bent niet de enige die een stage zoekt, begin daarom op tijd met zoeken. Anders is de stageplek die je wil misschien al vergeven aan een ander.

2. Kijk naar je opleiding

Het klinkt misschien logisch, maar kijk naar de opleiding die je gaat doen. Wat wil je later gaan doen? Je hebt (waarschijnlijk) je opleiding gekozen omdat het je interessant en leuk lijkt, als je een stage vindt die daar perfect bij past heb je ook nog een grote kans dat de stageplek een leuke ervaring is en dat je er misschien kan blijven.

3. Kijk naar mogelijkheden

Je hebt natuurlijk sites waar je een stage kan vinden, maar dat is niet de enige mogelijkheid. Kijk op vacaturewebsites, ga langs bij een bedrijf of stuur een email waarin je jezelf voorstelt! Je bereik is daarmee groter en je hebt meer kans op een leuke stageplek.

4. Blijf niet bij één bedrijf

Misschien is er wel een bedrijf waar je enorm graag stage zou willen lopen, maar houd voor de zekerheid ook nog andere bedrijven open waar je eventueel terecht kan. Mocht er dan geen plek voor je zijn, heb je ook nog een andere mogelijkheid.

5. Bereid je voor

Om goed voorbereid te zijn kun je je alvast verdiepen in een bedrijf. Kijk bijvoorbeeld of ze meerdere afdelingen hebben, dan kun je alvast kijken bij welke afdeling je stage zou willen lopen.

Schakel je eigen netwerk in

Laat je omgeving weten dat je op zoek bent naar een stage! Of dit nou je tante, docent of voetbaltrainer is. Vaak is er via via wel wat mogelijk.

7. Zoek via LinkedIn

Maak een profiel aan op LinkedIn. Kijk in dit artikel of deze video hoe dat moet. Zoek zoveel mogelijk connecties, ook van volwassenen om jou heen. Maak een goed bericht en vraag of al jouw connecties dit willen delen. Zo kun je met weinig connecties al een heel eind komen.

8. Houd de nieuwsbrief van YoungPWR in de gaten

YoungPWR is altijd op zoek naar leuke en leerzame stages voor jou. Houd de nieuwsbrief in de gaten, daar worden deze als eerste gepubliceerd. Je ontvangt de nieuwsbrief als je geregistreerd bent als YoungPWR.

Britt van der JagtRedacteur @ YoungPWR