Youngpwr

Hoe vind ik werk via LinkedIn?

 3 minuten lezen

Veel grote en kleine bedrijven zijn te vinden op LinkedIn. Ook als jonge werknemer of ondernemer biedt dit medium veel kansen. Je vindt er vaak jouw nieuwe opdracht, baan, stageplek of klant!

Het platform

Anders dan Instagram of Facebook is LinkedIn een medium voor werk gerelateerde of zakelijke contacten. Je kunt ook bedrijven, universiteiten of groepen volgen die je interessant vindt. Je ‘linked’ met klanten, collega’s of studiegenoten. Hiervoor stuur je een connectieverzoek naar de persoon die je graag in jouw netwerk wilt hebben. Bijvoorbeeld iemand waar je een lezing van hebt gehad of in de media bent tegen gekomen. Professionals die je later kunnen helpen (of jij hen).

Via LinkedIn kun je ook gevonden worden door recruiters. Je moet hiervoor wel jouw instellingen aanpassen. Recruiters die een abonnement hebben bij Linkedin zoeken in de LinkedIn-database naar geschikte kandidaten voor hun vacatures. Goed om te weten: jouw eigen netwerk of werkgever kan niet zien dat jij jezelf beschikbaar hebt gesteld. Zo kun je dus, als je geluk hebt, een baan aangeboden krijgen via LinkedIn!

Hoe maak je een profiel?

Het aanmaken van een LinkedIn-profiel is gratis. Via de website kun je je registreren. Op je profielpagina plaats je een korte biografie, die samenvat waar je werkt, wat voor opleiding je doet en waar je goed in bent. Je werkervaring kun je invullen in de stijl van een CV. Zorg er ook voor dat je een representatieve foto plaatst met een business look.

Posten en reageren

Probeer zelf ook actief te zijn in de feed van LinkedIn. Reageer op posts van anderen en plaats berichten, bijvoorbeeld over trends, je bijbaan, studie, stage of nieuwe klanten. Kortom, via LinkedIn heb je meer dan 600 miljoen professionals tot je beschikking: stuur hen een connectieverzoek, reageer op een post en begin gewoon het gesprek. De professionals vinden het leuk om jou als jonge starter te helpen! Meer info over het gebruik van LinkedIn vind je hier.

Deze blog is geschreven samen met Rogier Duijndam van Ocean Recruitement

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr