Youngpwr

Interview: Marije Zuurveld over haar leven als Influencer

 5 minuten lezen

Marije zuurveld is al sinds haar vijftiende actief op Youtube. Hier plaats zij naast wekelijkse sketches, praatvideo’s en vlogs ook veel fashion video’s. Van shoplogs, TikTok styletips tot een make-over van haar inloopkast. Op het Youtube kanaal van Marije is het allemaal te vinden. In het interview hieronder lees je meer over Marije’s leven als influencer.

Wie ben je?

"Mijn naam is Marije Zuurveld en sinds mijn 15e maak ik komedie video's op YouTube. Daarnaast presenteer en acteer ik ook hier en daar wat."

Hoe ben je begonnen met je YouTube kanaal?

"Op mijn 15e toen ik nog in de 4e klas van mijn havo zat. Ik zag ooit een video van Teske langskomen en ik dacht: 'Ik heb een camera dus ik kan dit vast ook!'"

Is dit altijd al je droom geweest?

"Nee nooit. Toen ik YouTube video's ging maken bestonden er nog geen "YouTubers" en kon je er geen geld verdienen. Ik wist wel van jongs af aan dat ik iets afwisselends wilde doen en nooit een kantoorbaan zou hebben."

Wanneer was voor jou het moment dat je het besluit durfde te nemen om Youtuber/Influencer te worden?

"Ging dus heel geleidelijk. Ik deed het al en ik kon er opeens geld mee verdienen (denk aan 5 euro in de maand). Later pas na een jaar of 2 werd dat meer en kon ik mijn vakkenvuller baantje bij de Jumbo opzeggen en nu doe ik het fulltime."

Heb je moeten investeren om te starten met je YouTube kanaal?

"Zeker! Vooral veel tijd. Dit ging vaak ook ten koste van school en afspreken met vriendinnen maar het is altijd en zal altijd een hobby zijn en blijven dus daar heb ik geen last van gehad. Geld investeer je vaak maar eenmalig (heel af en toe) als je een nieuwe camera/computer/lens of telefoon nodig hebt. Wel ging al mijn zakgeld op mijn 15e uit naar treinkaartjes omdat ik vaak in Amsterdam moest zijn voor afspraken."

Verdien je goed geld met je Youtube kanaal en Instagram?

"Ja. Het is mijn fulltimebaan."

Haal je meer plezier uit YouTube of uit Instagram?

"Beide. Ik vind het gewoon heel leuk om video's te bedenken, filmen en editen. En hetzelfde geldt voor foto's. Je kan wel meer een verhaal vertellen door middel van een video dus als ik zou moeten kiezen zou ik daarvoor gaan."

Wat is jouw ”hairy goal”, wat wil jij bereiken op de top van je carrière?

"Heb ik niet. Naar mijn idee sta ik al op de top omdat ik al elke dag het leukste van het leukste mag doen. Ooit zou ik wel een groot eigen programma willen. En ohja: 'Wie is de mol?' natuurlijk haha."

Wat motiveert je om altijd door te gaan?

"De lol. Ik vind het zo leuk! Als ik het een maand niet kan doen in verband met drukte of mijn verhuizing dan mis ik het ook echt. En natuurlijk alle lieve kijkers en volgers."

Als je het opnieuw zou doen, wat zou je dan anders doen?

"Niks! Ik geloof erin dat wat je in het verleden hebt gedaan je heeft gebracht naar waar je nu bent."

Wat zou je elke jonge ondernemer willen meegeven als tip?

"Doe het omdat het je passie is en omdat je het 24/7 zou willen en kunnen doen."

Welke onderneming/ondernemer is voor jou heel inspirerend?

"Ik kijk heel erg op naar mijn vriend Thomas Brok (Korthom). Hij heeft naast zijn eigen kanaal meerdere andere social media kanalen opgezet die zijn uitgegroeid tot grote business en daar kan ik nog veel van leren."

Wat en welke eigenschappen zijn onmisbaar als ondernemer?

"Doorzettingsvermogen, creativiteit en sociaal zijn."

Zijn Youtube en Instagram dingen waar je voor de rest van je carrière mee bezig wilt zijn, of heb je ook andere dingen voor ogen?

"Zeker. Zolang ik kan blijven doen wat ik nu doe zou dat top zijn. Ik zou later wel meer willen presenteren en acteren."

Hoe ga je om de werkdruk?

"Heel goed. Ik heb niet zo veel last van druk. Ik streef er natuurlijk naar om elke dag te posten en elke week een video te uploaden maar als het een keertje niet lukt dan is dat even zo en dan voel ik mij daar niet schuldig over."

Zou je jongeren adviseren om vroeg te beginnen met ondernemen? Zo ja, waarom?

"Als je weet wat je wilt en je hebt een plan dan zeker! Je leert er heel veel van en je wordt heel zelfstandig. En dat heeft mij veel geholpen in deze (harde) wereld."

Suzan SchoutenFounder @ Youngpwr